Mitoloji Kulübünde öğrencilerimiz, dünya sanat tarihinde önemli yeri olan toplumların mitolojik öykülerini sanat tarihi de öğrenerek bilgilenir.
Graffiti/Street Art Kulübünde öğrencilerimiz, graffiti ve street art’ın ne olduğunu, tarihini, türlerini, sanatçılarını öğrenir.
Grafik Tasarım & Multimedia Kulübünde öğrencilerimiz, çeşitli multimedya araçlarını kullanarak sunum ve videolar hazırlar.
Robotik Kulübünde öğrencilerimiz, robotik yarışmaları için robot performansı çalışır ve ilgili turnuvaya hazırlanırlar.
Bu kulüpde öğrenciler , farklı uçak modellerini yapabilmeyi ve uçurmayı en basitten en zora doğru, kendilerini ve el becerilerini geliştirerek ögrenirler.
Karikatür ve Yaratıcı Düşünme Kulübü; gençlerimize mizah kültürünü aşılamak, olaylara ve olgulara karşı farklı bakış açıları yaklaşmalarını sağlamayı amaçlar.
Cooking adlı bu kulüpte öğrencilerimiz, sağlıklı beslenme konusunda bilgilenirken farklı kültürleri inceleyip dünya mutfaklarından seçilmiş çeşitli lezzetleri deneme fırsatı bulur.
İzcilik Kulübü, öğrencilerimizin zihinsel, ruhsal, sosyal, duygusal gelişimlerine katkıda bulunmayı ve eğlenceli oyunlar ve kamplarla kendilerine güven duygularını geliştirmeyi hedefler.
Kaşifler Kulübünde öğrencilerimiz; gezi, inceleme, araştırma, fotoğraflama, belgesel oluşturma yeni kişilerle ve durumlarla tanışma, teknolojiyle keşiflerini birleştirme ve ortaya çıkan çalışmasını sunma imkanını yakalar.
Sihirli Kalemler Kulübü, öğrencilerimizin yazma yeteneklerini keyifli çalışmalarla keşfetmeleri, farklı yazı türlerini kullanarak düşünce ve duygularını etkileyici bir üslupla anlatmalarını amaçlar. Öğrencilerimizin yazıları, Türkçe Bölümümüzün “Küçük Eller Büyük Hayaller” adlı blogunda veya çeşitli sosyal medya araçlarında yayımlanacak.
G.A.M.E adlı bu kulüpte öğrencilerimiz; farklı temalar altında çeşitli ülkelerin oyunlarını araştırır ve oynar. Farklı oyunların tarihini, kurallarını ve hikayelerini öğrenirken problem çözme becerilerini de kullanırlar. Sene sonu projesi olarak kendilerinin geliştirdiği bir oyunu arkadaşlarıyla paylaşıp onlara öğretecekler.
Fotoğrafçılık Kulübünde öğrencilerimiz, önce kendi fotoğraf makinelerini en iyi şekilde nasıl kullanabileceklerini öğrenir. Alan derinliği, hızlı ve yavaş çekimlerle fotoğraf makineleriyle neler yapabileceklerini keşfederler. Okul içi ve okul dışı gezilerle becerilerini artırırlar. Fotoğrafın icadı, tarihsel gelişimi ve bazı usta fotoğrafçılar hakkında bilgi edinirler.
Young Artist adlı kulüpte, öğrencilerimizin farklı türlerde yaratıcı sanat etkinlikleriyle keyifli zaman geçirmelerini ve İngilizce dil becerilerini geliştirmeyi amaçlar. Çalışmalara büyük sanat ustalarının eserleri ışık tutar.
Halk Dansları Kulübün öğrencilerimizin doğru duruş biçimlerini ve vücutlarını doğru kullanmayı öğrenir. Yıl içinde yapılacak çalışmalarla el ve göz koordinasyonunu sağlarlar. Yıl sonunda gerçekleşecek gösteriye hazırlanır.
STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) Eğitimi Kulübü, farklı disiplinlerle günlük hayattaki problemleri bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik kullanarak çözümler üretmeyi amaçlar. Öğrencilerimiz bu kulüpte kendi projelerini STEM temelli oluşturur.
Modern Dans Kulübünde öğrencilerimiz, vücudun doğal duruşundan faydalanarak, her tür müzikle tüm dans stilleriyle çalışmalar gerçekleştirir. Bu çalışmalar kapsamında düzenli olarak yapılandırılan ve 1 dakikadan 3 dakikaya kadar süren gösterilerin içinde çeşitli jimnastik hareketleri ve dansları yapar. Öğrencilerimiz okulumuzda yapılan Dünya Dans Günü’nde gösteri yapar.
Resim Kulübü, öğrencilerimizin Kara kalem, sulu boya, akrilik boya, pastel boya vb. farklı teknikler öğrenerek, teknik, oran-orantı, ışık-gölge, denge, hareket vb. konularda teorik bilgiler almaları ve hayal gücünü kullanarak sanatsal tasarımlar oluşturmalarını amaçlar. Yıl içinde “duvar resmi” çalışmaları gerçekleştirir. Yıl sonu ürünü olarak da çalışmalar sergilenir.
Fashion Design adlı kulüpte öğrencilerimiz; renkler, trendler, tasarım ve modaya dair birçok şey öğrenir. Çeşitli çalışmalar ve projelerle kişisel giyim tarzlarını keşfeder,dünyadaki moda trendlerini ve bloglarını yakından takip ederek kendi zevkinize uygun giysi tasarımlarını oluşturur.
“Kısa Yaz, Kısa Oyna!” kulübünde öğrencilerimiz, bir filme dair her şeyi öğrenir. İlk filmlerden günümüz filmlerine, kısa filmlerden animasyonlara kadar beyaz perdenin seyirciyle buluştuğu pek çok türüyle tanışır. Kısa filmin günden güne değişen renkli dünyasına giren olan öğrencilerimiz; öncelikle bir senaryonun nasıl yazıldığını, film çekiminin bütün teknik detaylarını öğrenir ve montaj sürecini deneyimler. Bu eğlenceli sürecin sonunda, aldıkları eğitim sayesinde kendi yazdıkları ve çektikleri filmi sunarlar.
Write Right adlı bu kulüpte öğrencilerimiz, genç yazar olma serüvenine “yaratıcılık” ve “özgünlük” kavramlarını anlayarak başlar. Öğrencilerimiz, İngilizceyi etkin kullanarak yazma becerisini geliştirirken, eleştirel ve yaratıcı bakış açısı kazanıp yeni ve farklı düşünceler üretmeyi, bunu hedef dilde doğru şekilde hayata geçirmeyi öğrenir.
Destination Imagination Kulübünde öğrencilerimizde problem çözme, yaratıcı ve eleştirel düşünme, yöneticilik, işbirliği, sabırlı olma, dayanıklılık, etik anlayış, gibi önemli hayat becerilerini geliştirmek amacıyla çalışmalar gerçekleşir.
Seramik Kulübü, öğrencilerimizin seramik alanını daha iyi tanımalarını ve bu alandaki örnekleri inceleyerek üç boyutlu şekillendirme becerilerini güçlendirmeyi amaçlar. Öğrencilerimiz bu kulüpte, daha önceki seviyelerde öğrendikleri seramik uygulama tekniklerini geliştirmek için daha uzun süreli bir fırsat bulurlar. Kulüp süresinde her öğrenci kendi ilgi ve becerilerine yönelik tasarımlar yaratırken, hep birlikte yapılacak projelerle yeni ilgi alanları kazanır ve tüm bunları uygularken yeni beceriler geliştirirler.
Sinema Kulübünde öğrencilerimiz, film ve video yapma tekniklerini öğrenirken İngilizce kelime hazinelerini ve konuşma becerilerini geliştirir. Yıl sonunda İngilizce derslerinde öğrendikleri temalarla ilgili olarak hazırlayacakları kısa bilgilendirme videoları, film veya belgeseller ile de hem öğrenmelerini yansıtma hem de farkındalıklarını artırma imkanı yakalar.
Kolej 16 Toplum Gönüllüleri Kulübü, insani değerleri ön planda tutan; çevresine, topluma ve doğaya duyarlı, sivil toplum, katılımcılık, gönüllülük ve yurttaşlık bilinci gelişmiş, bu duyarlılığını yerinde ve zamanında gösterebilen bireyler yetiştirmeyi amaçlar. Yıl içinde eylem projeleri, bilgilendirme, bilinçlendirme etkinlikleri, duyarlılık geliştirme ve paylaşım aktiviteleri alanlarında çalışmalar yapar.
Şairler ve Yazarlar Sahnede Kulübü, öğrencilerimizin Türk edebiyatındaki önemli şairlerin ve yazarların edebi kişiliklerine ve eserlerine ilişkin bilgi sahibi olmaları, şiir/kitap seçme ve okuma becerisi kazanmalarını amaçlar. Bu kulüpte yıl boyunca Türkçe derslerinde her ay seçilen bir şairi, sunum yaparak tanıma fırsatı bulur; ayrıca birçok kitap okur ve kitapların yazarlarını tanır. Öğrencilerimiz bu birikimleri doğrultusunda yıl sonunda Türk edebiyatının ünlü şairlerinin veya yazarlarının yaşamlarını kostüm ve dekorlarla müzikli bir sunum eşliğinde sahnede akranlarına sunarlar.
Tiyatro Kulübü; öğrencilerimizin tiyatro sanatını sevmeleri, tiyatro izleme alışkanlığı kazanmaları, tiyatro ve sinema sanatçıları ile ilgili genel kültür oluşturmaları, Türk ve dünya tiyatrosu ile ilgili bilgi edinmelerini amaçlar. Yıl içinde gerçekleşecek etkinliklerle öğrencilerimizin kendilerini sahnede ifade ederek sosyalleşmeleri, teatral yeteneklerini geliştirmeleri, bedenlerini ve seslerini kullanmaları, yaratıcılıklarını geliştirebilmeleri, jest ve mimiklerini kullanmaları, yaşamda karşılarına çıkan olayları ve durumları dramatize etmeleri, tiyatronun yaşamla iç içe olduğunu fark etmeleri sağlanır. Yıl sonunda seçilen bir tiyatro oyununu sahnelerler.
Baskı Resim Kulübünde öğrencilerimiz, linol ve ahşap oyma tekniklerini öğrenir. Linol ve ahşap plakalar, farklı uçları olan oyma malzemeleriyle oyulur ve yüzeye merdaneyle mürekkep uygulanarak kâğıtlara istenen sayıda basılır. İlk dönem siyah beyaz çalışmalar yapılacak, ikinci dönem renkli çalışmalara geçilecek. Baskı resim dilinde kendini geliştiren öğrencilerimiz, dönem içinde stencil veya ex-libris oluşturabilir ve baskı resim sanatını tişört, çanta gibi gündelik hayatta kullandıkları eşyalarına da aktarabilirler. Senenin sonunda her öğrencinin bir çalışmasıyla katıldığı ortak bir edisyon düzenlenecek ve edisyon portfolyoları hazırlanır.
Drama adlı bu kulüp, öğrencilerimizin kendilerini ifade etme becerilerini geliştirmeyi, farklı deneyimler kazanmalarını amaçlar. Oyunun hazırlanma aşamasında dili daha etkin kullanma becerisi kazanmaları amacıyla oyun yazma, prova yapma, farklı ses tonları ve aksanlar kullanma, doğru sahne kullanımı ve sahnede etkin olma amaçlı etkinlikler yaparlar. Yıl sonunda hazırlandıkları oyunu sahneler..